Priser ved «Åpent Museeum»      

Ved åpent museum har vi gratis inngang for alle besøkende.

 

Omvisning

Meråker-musea tilbyr et variert utvalg av temaer for en omvisning og tilpasser opplegget for deg og din gruppe. Hvis servering er ønskelig stiller Verksgården med lokaler og servering 

Hvis egen omvisning er et ønske kan dette bestilles i både lav- og høysesong for Industrimuseet, men kun i perioden april til november for bygdemuseet og Hytteskrivergården på Gilså. Omvisningen må alltid bestilles og bekreftes på forhånd til, post@meraker-musea.no

Varighet på alle omvisninger ca. 1 time.

Omvisning og pris på forespørsel.

 

Omvisning på Bygdemuseet Pulden

Bli med på en historievandring mellom de tradisjonelle husene på gårdstunet Pulden fra 1700-1800 tallet. Nede i bekkdalen, der Kvennbekken renner, går turen innom skogskoia og kvennhus som maler Mårråkmjøl. Vi er også innom smia og gravhaugen fra jernalderen som ligger like innenfor inngangen til friluftsmuseet.

Omvisning i Industrimuseet i Kopperå

INDUSTRIMUSEET ER STENGT FOR OMVISNING INNVENDIG. OMVISNING RUNDT INDUSTRIMUSEET ER FORTSATT MULIG.

Bli med på en historievandring rundt Industrimuseet i Kopperå. Her får man innblikk i industrihistorien i Meråker.
Med fokus på Smelteverket og Kraftutbygging.

Vandring langs kultursti i Kopperå

Ved å følge stier og veier gjennom deler av gamle Kopperå, får du et innblikk i historien fra den første fabrikken i 1898, til smelteverkets nedleggelse i 2006. Vi går innom flere poster på veien som viser hvor skolen, butikken, postkontoret, forsamlingslokale, kirken og boligbebyggelsen var lokalisert.

Omvisning Hytteskrivergården på Gilså

Bli kjent med den herskapelige hytteskrivergården på Gilså, som både var bolig for hytteskriveren og kontor og arbeidsplass for mange mennesker. Våningshuset er restaurert slik det så ut på slutten av 1800- tallet, da hytteskriveren bodde der. På tunet kan vi se spor etter 15 bygninger som hører gården til.

 

Leie

Det er mulighet for å leie uteområdet både på Pulden bygdemuseum og på Gilså hytteskrivergård.

Pris for leie av begge uteområdene er 1 000 kr.